Cynamon Płatki Mleko Banan Krem Ciasto
Cinnamon Cereal Milk Banana Cream Pie może być tylko deser, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, płatki zbożowe, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest dobre. Spróbuj Cynamon Płatki Mleko Banan Krem Ciasto, Płatki jarskie z szybkim domowym cynamonem bananowym mlekiem orzechowym, oraz {Bar Mleczny Poniedziałki} Słodka Kukurydza Płatki Mleczne Ciasto Lody dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
W robocie kuchennym, składniki skórki proces z wyjątkiem masła z ON-and-off ruchów, aż tworzą drobne okruchy.
Dodać 1/4 szklanki masła; proces, aż dobrze połączone i trochę mieszaniny ściśnięte między palcami grudki razem.
Wlać mieszaninę do nieoczyszczonej 9-calowej szklanej płyty pie; naciśnij równą warstwę w dolnej i górnej stronie, aby utworzyć skorupę.
Piec w środku piekarnika około 13 minut.
Wyjąć z piekarnika do regału chłodzącego; całkowicie schłodzić, około 30 minut.
Tymczasem w rondlu 2-quart, połączyć 2 szklanki mleka, 1/2 szklanki śmietany i 2 szklanki płatków.
Zdjąć z ognia. Przykryć; odstawić 30 minut na strome.
Przecedzić mieszankę zbożowo-mleczną przez drobny sitko, naciskając na zboże, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Usunąć płatki zbożowe.
W małej misce, beat pozostałe 1/2 szklanki mleka i skrobi kukurydzianej z trzepaczką, aż nie grudki pozostają. Mieszaj mieszankę skrobi kukurydzianej z trzepaczką do mieszanki zbożowo-mlecznej do połączenia. W innej misce (lub misce skrobi kukurydzianej), ubić żółtka, 1/3 szklanki cukru granulowanego i 1/8 łyżeczki soli z trzepaczką, aż dobrze połączone i żółtka zaczynają blady i gęsty. Kadzi trochę ciepłej mieszanki zbożowo-mlecznej do mieszaniny żółtka jaja, aż do połączenia. Gumową szpatułką zeskrobać mieszaninę żółtka na mieszankę zbożowo-mleczną w rondlu. Powrót rondel do ciepła. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając i upewniając się, aby zeskrobać dno i bok rondla, aż budyń zgęstnieje, trzepaczka lub łyżka pozostawia ślady na powierzchni budyniu, a mieszanina pokrywa tył łyżki.
Używając blendera zanurzeniowego (preferowanego) lub trzepaczki, zmiksuj w 2 łyżkach masła. Lekko schłodzić budyń.
Łyżką lub zeskrobać połowę mieszanki budyniu do skorupy.
Na pierwszej warstwie budyniu ułóż plasterki banana; wierzch z pozostałym budyniem, wygładzając wierzch.
Umieścić arkusz folii bezpośrednio na powierzchni budyniu. Przechowywać w lodówce ciasto, aż budyń ostygnie i ustawić, O 2 godziny.
Przed podaniem ubij 1 szklankę śmietany i cukru pudru z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż powstanie średnio miękki szczyt.
Rozprowadzić na wierzchu schłodzonego ciasta.