Cynamon i gruszka Skórka owocowa
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Cynamon i gruszka owocowa skóra może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 61 kalorii. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz comice gruszki, woda, sok z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 7 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Skórka owocowa / Jabłko Cynamon, truskawka i gruszka, Jabłko Cynamon Owoce Skóra, oraz Truskawka Jagoda Owoce Skóra dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 77° i ułóż stojak na środku. Linia obramowane blachy do pieczenia z matą silikonową do pieczenia i miejsce na płaskiej powierzchni roboczej; odstawić.Gruszki obieramy, kroimy na pół, usuwamy rdzenie i łodygi.
Pokroić w dużą kostkę i umieścić w średnim rondlu.
Dodać wodę, cukier, cynamon i sól.
Umieścić rondel na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu gumową szpatułką. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż gruszki będą miękkie, około 15 do 20 minut.
Przenieść mieszaninę do blendera i dodać sok z cytryny.
Zdejmij małą nasadkę z pokrywki blendera (pokrywkę do wlewania) i przykryj miejsce ręcznikiem kuchennym (dzięki temu para wydostaje się i zapobiega odrywaniu się pokrywki); mieszaj masę gruszkową na dużej prędkości, aż uzyskasz bardzo gładkie przeciery, około 1 minuty.Powoli wlej przecieru na matę do pieczenia, śledząc wnętrze kolorowego obramowania, aby utworzyć prostokąt. (Jeśli mata do pieczenia nie ma obramowania, zostaw 1-calową granicę od krawędzi.)
Resztę przecieru wylać w granicach prostokąta zygzakowatym wzorem (nie wlewać wszystkiego na środek maty do pieczenia). Używając gumowej szpatułki, popchnij przecier, aby pokryć puste części w obrębie prostokąta (powierzchnia nie będzie równa). Utrzymując blachę do pieczenia na powierzchni roboczej, chwyć krawędzie blachy—naciskając kciukami na odsłoniętą granicę maty do pieczenia-i delikatnie potrząśnij tam iz powrotem, aby wyrównać powierzchnię przecieru, obracając blachę do pieczenia i wstrząsając w razie potrzeby.
Wstawić do piekarnika i piec, aż powierzchnia skórki owocu będzie lekko lepka w dotyku, ale po naciśnięciu w kilku różnych miejscach palec nie pozostawi wcięcia, około 6 do 7 godzin.
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika, umieść na stojaku z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.Odstawić 16-calowy arkusz papieru woskowanego lub pergaminu. Zaczynając od jednej krótkiej krawędzi ochłodzonej skóry owocowej, wyciągnij ją z maty do pieczenia i przenieś na papier. Za pomocą czystych nożyczek kuchennych, przeciąć skórki owoców i papieru do postaci pożądanych wielkości paski, kształty lub kawałki i zwinąć, Papier i wszystko (aby zapobiec przyklejeniu). Przechowywać w szczelnym pojemniku do 3 tygodni.