Cydr-duszony królik z jabłkami i Crème Fraîche z " The Wild Chef

Cydr-duszony królik z jabłkami i Crème Fraîche z
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.63 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka cydru, masła, kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto krabowe Dungeness z duszonymi jabłkami i Meyer Lemon Crème Fraîche, Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, oraz Małże z czerwoną cebulą, cydrem i crème fraîche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W płytkiej misce doprawić mąkę, aby posolić królika i pieprzem. Wszystkie kawałki królika, z wyjątkiem schabów, posmarować mieszanką mąki; nadmiar potrząsnąć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Mięso KróliczeMięso Królicze
Cały KrólikCały Królik
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu podgrzać 3 łyżki oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodaj pogłębionego królika i brązowo go ładnie, 2-3 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
4
Przenieść na talerz.
5
Wylać tłuszcz z garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodać masło i cebulę; zmniejszyć ogień do średnio-niskie. Sauté aż cebula są dobrze zmiękczone, o 12 protokół. Odstawić mięso do garnka wraz z ziołami i obficie posypaną solą i pieprzem. Gotować przez 2 minuty, a następnie posypać królika Calvadosem. Zapal Calvados zapalniczką z długimi szyjkami (z pieca). Gdy płomienie ustąpią, dodaj cydr i bulion. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować delikatnie, aż królik będzie miękki, około 1 godziny i 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
CalvadosCalvados
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Cały KrólikCały Królik
8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Łyżką z rowkiem wyjmij kawałki królika na talerz i przykryj folią. Wyrzucić zioła. Gotować płyn na dużym ogniu, aż zmniejszy się o około połowę, około 20 minut, od czasu do czasu odtłuszczając powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8
Ponieważ sos zmniejsza się, zawiń zarezerwowane schaby królicze w boczek, zabezpieczając wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
9
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i dodać pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
10
Dodać schab i gotować, aż brązowy, o 4 protokół na stronę.
11
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na kilka minut przed cienkim krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Gdy płyn do duszenia się zmniejszy, dodaj jabłka i gotuj, aż będą miękkie. Delikatnie dodać crème fraîche lub śmietanę i mieszać do włączenia. Ułożyć duszone kawałki królika i pokrojone w plasterki schab na półmisku z jabłkami, a następnie polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Mięso KróliczeMięso Królicze
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn