Cydr-duszony królik z jabłkami i Crème Fraîche z " The Wild Chef

Cydr-duszony królik z jabłkami i Crème Fraîche z
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.63 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka cydru, masła, kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto krabowe Dungeness z duszonymi jabłkami i Meyer Lemon Crème Fraîche, Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, oraz Małże z czerwoną cebulą, cydrem i crème fraîche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W płytkiej misce doprawić mąkę, aby posolić królika i pieprzem. Wszystkie kawałki królika, z wyjątkiem schabów, posmarować mieszanką mąki; nadmiar potrząsnąć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Mięso KróliczeMięso Królicze
Cały KrólikCały Królik
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu podgrzać 3 łyżki oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Dodaj pogłębionego królika i brązowo go ładnie, 2-3 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
4
Przenieść na talerz.
5
Wylać tłuszcz z garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodać masło i cebulę; zmniejszyć ogień do średnio-niskie. Sauté aż cebula są dobrze zmiękczone, o 12 protokół. Odstawić mięso do garnka wraz z ziołami i obficie posypaną solą i pieprzem. Gotować przez 2 minuty, a następnie posypać królika Calvadosem. Zapal Calvados zapalniczką z długimi szyjkami (z pieca). Gdy płomienie ustąpią, dodaj cydr i bulion. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować delikatnie, aż królik będzie miękki, około 1 godziny i 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
CalvadosCalvados
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cały KrólikCały Królik
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Łyżką z rowkiem wyjmij kawałki królika na talerz i przykryj folią. Wyrzucić zioła. Gotować płyn na dużym ogniu, aż zmniejszy się o około połowę, około 20 minut, od czasu do czasu odtłuszczając powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Ponieważ sos zmniejsza się, zawiń zarezerwowane schaby królicze w boczek, zabezpieczając wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
9
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i dodać pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Dodać schab i gotować, aż brązowy, o 4 protokół na stronę.
11
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na kilka minut przed cienkim krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Gdy płyn do duszenia się zmniejszy, dodaj jabłka i gotuj, aż będą miękkie. Delikatnie dodać crème fraîche lub śmietanę i mieszać do włączenia. Ułożyć duszone kawałki królika i pokrojone w plasterki schab na półmisku z jabłkami, a następnie polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Mięso KróliczeMięso Królicze
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn