Cydr-duszony Bażant z perłową cebulą i jabłkami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,89 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion z kurczaka, jabłko granny smith, jabłka granny smith i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cydr-duszony Bażant z perłową cebulą i jabłkami, Jabłecznik-duszone udka kaczki z rodzynkami i perłową cebulką, oraz Wieprzowina duszona na twardo z jabłkami i cebulą.
Instrukcje
1
W blenderze połącz oliwę z oliwek, imbir, estragon, sok pomarańczowy, skórkę, sól i pieprz i przecier na gładką masę. W dużej misce, połączyć marynatę i bażanta i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez noc lub do 48 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Oliwa Z Oliwek
Marynata
Bażant
Estragon
Imbir
Pieprz
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
1
W bardzo dużym holenderskim piecu na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Z marynaty wyjąć kawałki bażanta, zeskrobać nadmiar, posypać solą i 1/2 łyżeczki pieprzu. Pracując partiami, pieczemy kawałki bażanta, aż będą dobrze zarumienione, około 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Bażant
Pieprz
Sól
3
Przełożyć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
4
Rozgrzej piekarnik do 163°. odcedzić wszystko, ale 1 łyżka oleju z patelni, pozostawiając rumiane kawałki na dole, i ustawić patelnię na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
5
Dodać masło i podgrzać do rozpuszczenia. Wymieszać cebulę, liść laurowy, nasiona kopru włoskiego, sól, pozostały 1/2 łyżeczki pieprzu i cukier. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie dobrze karmelizowana, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru Włoskiego
Liście Laurowe
Masło
Cebula
Pieprz
Cukier
Sól
6
Powrót bażanta do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bażant
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodaj bulion z kurczaka, cydr i wino. (Ciecz powinna pokrywać połowę kawałków bażanta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Bażant
Cydr
Wino
8
W razie potrzeby dodaj więcej bulionu z kurczaka.) Podnieść ciepło do wysokiej i doprowadzić ciecz do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
9
Dodać jabłka, przykryć i przenieść garnek do piekarnika. Dusić, obracając kawałki bażanta od czasu do czasu, aż mięso będzie gotowane i miękkie, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bażant
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
10
Używając szczypiec lub łyżki szczelinowej, przenieś bażanta na talerz i przykryj folią, aby utrzymać ciepło. Ustaw garnek na dużym ogniu i zagotuj soki z patelni. Gotować, uncovered, aż sos jest dobrze zmniejszony i zagęszczony, o 25 protokół. Smak i dodać dodatkową sól i pieprz, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Bażant
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Szczypce
Folia Aluminiowa
Patelnia
Garnek
1
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać cebulę perłową i gotować, odsłonięte, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
3
Spuścić i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć; slip off Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
4
W małej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać olej do gorąca, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj cebulę, jabłka, cukier, sól i pieprz i wymieszaj, aby połączyć. Smażyć, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż cebula i jabłka będą ciemnozłoty, około 10 minut. Wymieszać w jabłeczniku, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na patelni. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować, aż cebula są przetargu widelec, o 2 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jabłecznik
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Cebula
Pieprz
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Łyżka trochę sosu nad bażantem i udekorować cebulą, jabłkami i posiekanym estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bażant
Estragon
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę