Curry zupa ziemniaczano-warzywna

Curry zupa ziemniaczano-warzywna
Curry ziemniaczano-warzywna zupa wymaga z grubsza 55 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 8 i kosztuje 1,16 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Jest idealny do Zima. Ten przepis z Simply Recipes ma 827 fanów. Jeśli masz liście kolendry, bulion warzywny, curry w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Curry Soczewica Zupa Jarzynowa, Zupa Jarzynowa Z Indyka Curry, oraz Zupa Ryżowo-Warzywna Curry.

Instrukcje

1
Podsmażyć cebulę, paprykę, marchewkę i kminek: w dużym garnku (6-quart) roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj cebulę, paprykę, marchew i nasiona kminku. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są miękkie i papryka jest lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać kurkumę, nasiona gorczycy, i curry i gotować przez minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
KurkumaKurkuma
4
Dodać czosnek i gotować 30 sekund więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
5
ziemniaki, bulion, woda, kalafior i sól. Zwiększ ciepło do Wysokiej, aby doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejsz ciepło do średnio-wysokiej lub średniej, na tyle, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Niech gotować uncovered przez 20 protokół.
7
kukurydza i latem squash, gotować przez 10 minut więcej, aż warzywa są gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Summer SquashSummer Squash
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
8
Przecier połowę zupy: użyj blendera zanurzeniowego (lub zwykłego blendera), aby przecier około połowy zupy. Dostosuj przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Udekoruj posiekaną kolendrą (lub pietruszką, chociaż kolendra jest szczególnie dobra z tą zupą).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn