Curry Ze Słodkich Ziemniaków (Shakarai Urulikazhangu)
Przepis słodkie ziemniaki Curry (Shakarai Urulikazhangu) może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 30 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 240 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz olej roślinny, nasiona sezamu, nasiona kminku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest solidne. Spróbuj Curry Ze Słodkich Ziemniaków (Shakarai Urulikazhangu), Chilakada Dumpa Podi Koora-Andhra Style Sweet Potato Curry with Curry Powder, oraz Słodkie Chili frytki ze słodkich ziemniaków z tajskim Curry Dip jogurtowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać wszystkie pikantne składniki proszku sambhar.
Ciepła 6-calowa patelnia na średnim ogniu.
Umieść mieszaninę na patelni; gotować od 1 do 2 minut, stale mieszając, aż nasiona pękną, przyprawy staną się ciemniejsze o 1 odcień, a mieszanina ma orzechowy, ostry aromat.
Przenieść do miski; ostudzić 8 do 10 minut.
Umieść 3 łyżki mieszanki w młynku do przypraw. Mielić, aż mieszanina będzie przypominać teksturę drobno zmielonego pieprzu. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną. Przechowywać w szczelnym słoiku w temperaturze pokojowej do 1 miesiąca; po upływie tego czasu zacznie tracić swój pełny smak. Sprawia, że o 1 mieszanka przypraw Puchar; użyj 1 łyżeczka do tego przepisu.
Aby curry, w wok lub głębokim 12-calowej patelni, rozgrzać olej i nasiona gorczycy na średnim ogniu. Gdy nasiona zaczną pękać, przykryj wok i poczekaj, aż popping przestanie.
Dodać asafetida i 2 łyżki podzielonego groszku; gotować i mieszać o 1 minutę lub aż groszek są złotobrązowe.
Dodać słodkie ziemniaki, liście karhi, sól i 1 łyżeczkę pikantnego proszku sambhar; gotować i mieszać 1 do 2 protokół.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 5 do 7 minut lub aż słodki ziemniak będzie miękki.