Przepis Żółty soczewica & coconut curry z kalafiorem można zrobić w około 1 godzinę i 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 490 fanów. Jeśli masz pastę curry,, soczewica, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Dobrze sprawdza się jako indyjskie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Kalafior Żółty Curry Z Soczewicy, Curry Kokosowe Żółte, oraz Żółty Curry i kokos kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym rondlu, następnie dodać cebulę, czosnek i imbir. Gotować przez 5 minut, dodać pastę curry, następnie smażyć przez 1 min przed dodaniem soczewicy, bulionu i kokosa. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut lub do soczewicy są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
Posypka W Kształcie Serca
Soczewica
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Podczas ostatnich 10 minut gotowania, mieszać w kalafior gotować. Łyżka ryżu do 4 miseczki, top z curry i posypać liśćmi kolendry, i kokos, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Posypka W Kształcie Serca
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Podawać z chutney z mango i chlebem naan (opcjonalnie).
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.