Curry Z Zieloną Soczewicą

Curry Z Zieloną Soczewicą
Zielone Curry z soczewicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 334 kalorie, 17g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, jarmuż, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), oraz Curry Z Soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć imbir, czosnek, kolendra i mielony kminek. Wymieszać w 1/4 szklanki wody, aby uzyskać pastę. Na małej patelni, rozgrzać olej, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodaj nasiona kminku i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 sekund, aż skwierczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Dodaj pastę przyprawy i niech gotować, aż większość płynu wyparowała, o 2 protokół. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować do zgęstnienia, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
5
W rondlu połącz soczewicę z kurkumą i 5 szklankami wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i dusić na małym ogniu przez 20 minut, aż soczewica są ledwo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
SoczewicaSoczewica
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Dodać fasolkę szparagową, jarmuż, marchew, trzy czwarte kolendry i cayenne i doprawić solą. Gotować, aż soczewica i warzywa będą miękkie, 15 protokół. Zeskrobać pastę przyprawową i pozostałą kolendrę. Dusić przez 5 minut, a następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
SoczewicaSoczewica
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
JarmużJarmuż
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Laurenz V Singing Gruner Veltliner. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Laurenz V Singing Gruner Veltliner
Laurenz V Singing Gruner Veltliner
Bardzo atrakcyjny owocowy bukiet daje aromaty jabłkowe, brzoskwiniowe i cytrusowe wraz z typową pikantnością Veltlinera i odrobiną białego pieprzu. Miękkie i soczyste podniebienie jest wspierane przez delikatną kwasowość. Śpiewa na podniebieniu!
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn