Curry Z Zieloną Soczewicą

Zielone Curry z soczewicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 334 kalorie, 17g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, jarmuż, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), oraz Curry Z Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć imbir, czosnek, kolendra i mielony kminek. Wymieszać w 1/4 szklanki wody, aby uzyskać pastę. Na małej patelni, rozgrzać olej, aż się połysk.
Dodaj nasiona kminku i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 sekund, aż skwierczą.
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 1 minutę.
Dodaj pastę przyprawy i niech gotować, aż większość płynu wyparowała, o 2 protokół. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować do zgęstnienia, o 1 minutę dłużej.
W rondlu połącz soczewicę z kurkumą i 5 szklankami wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i dusić na małym ogniu przez 20 minut, aż soczewica są ledwo miękkie.
Dodać fasolkę szparagową, jarmuż, marchew, trzy czwarte kolendry i cayenne i doprawić solą. Gotować, aż soczewica i warzywa będą miękkie, 15 protokół. Zeskrobać pastę przyprawową i pozostałą kolendrę. Dusić przez 5 minut, a następnie podawać.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Laurenz V Singing Gruner Veltliner. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Laurenz V Singing Gruner Veltliner]()
Laurenz V Singing Gruner Veltliner
Bardzo atrakcyjny owocowy bukiet daje aromaty jabłkowe, brzoskwiniowe i cytrusowe wraz z typową pikantnością Veltlinera i odrobiną białego pieprzu. Miękkie i soczyste podniebienie jest wspierane przez delikatną kwasowość. Śpiewa na podniebieniu!