Curry z wieprzowiny i ciecierzycy

Curry z wieprzowiny i ciecierzycy
Curry z wieprzowiny i ciecierzycy to danie główne, które serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 300 kalorii, 26g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 51 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz proszek chilli, cukier muscovado, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Curry Z Ciecierzycy, Curry Z Ciecierzycy, oraz Curry Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej małą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodajemy ziarna pieprzu, koper włoski, kolendrę i kminek i smażymy na sucho przez około 1 min, ciągle mieszając, aż będą pachnące. Wrzuć do małego robota kuchennego z proszkiem chili i kurkumą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
3
Czosnek przekładamy na patelnię i smażymy przez 1-2 min, aż się złoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać czosnek i ocet do przypraw i proces do grubej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
5
Włóż wieprzowinę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj pastę i wymieszaj z rękami, aby połączyć najlepiej używać jednorazowych rękawiczek, jak plamy kurkumy. Pozostawić do marynowania na 15 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
7
Piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Rozgrzać olej w naczyniu ognioodpornym i smażyć cebulę, aż zacznie kolorować. Zwiększyć ogień do wysokiej, dodać wieprzowinę i smażyć, często mieszając, przez około 10 minut, aż ciemnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
9
Dodać paprykę, pomidory i cukier, i gotować przez 10 min więcej, aż pomidory zmniejszą się i pasta przylega do mięsa. Wymieszać z ciecierzycą i bulionem. Nakładamy na pokrywkę, gotujemy na wolnym ogniu, wkładamy do piekarnika na około 1 godz., aż mięso będzie miękkie i sos zgęstnieje. Jeść natychmiast z ryżem lub schłodzić przed zamrożeniem partiami do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn