Curry z soczewicy i słodkich ziemniaków

Curry z soczewicy i słodkich ziemniaków
Przepis z soczewicy i słodkich ziemniaków Curry jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 20g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.51 za porcję. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, mielony kminek, pochrzyn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Curry Ze Słodkich Ziemniaków Z Soczewicy, CURRY Z SOCZEWICY I SŁODKICH ZIEMNIAKÓW, oraz Curry z soczewicy i słodkich ziemniaków dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu, mieszać cebulę i czosnek w oleju często aż cebula kuleje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Tymczasem posortuj soczewicę i wyrzuć zanieczyszczenia, a następnie spłucz i osusz soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
3
Dodaj soczewicę, słodkie ziemniaki, curry w proszku, kminek, 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i bulion do mieszaniny cebuli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie do ugryzienia i słodkie ziemniaki są miękkie po przekłuciu, 25 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
SoczewicaSoczewica
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
5
Dekoruj posiekaną miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Quintan Essentia Chenin Blanc z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn