Curry Z Ryb Tamaryndowca

Curry Z Ryb Tamaryndowca
Przepis tamaryndowca ryb Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 20 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 368 kalorii, 2G białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, mielone nasiona kopru włoskiego, kminek w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rybne Curry z Tamaryndowcem, Curry z pomidorami i tamaryndowcem, oraz Kwaśna zupa rybna z tamaryndowcem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce wrzucić rybę z kurkumą i solą. W międzyczasie rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu, aż do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać czosnek i mieszać, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Dodać liście curry i mieszać, aż pachną, o 30 sekund dłużej. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Szybko po kolei dodaj czerwony proszek chili, proszek kolendry, proszek kminku i proszek kopru włoskiego i mieszaj do pachnącego, około 1 minuty (uważaj, aby nie spalić przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Koper MielonyKoper Mielony
Kminek MielonyKminek Mielony
Liście CurryLiście Curry
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
4
Dodać kilka łyżeczek wody, jeśli czujesz pieczenie i energicznie wymieszać).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Dodaj rybę do przyprawionej mieszanki oleju i delikatnie wymieszaj, aby pokryć rybę olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Cienki-Cienki-
6
Pozostawić do zaparzenia przez około 10 sekund.
7
Dodaj namoczoną wodę z tamaryndowca i delikatnie wymieszaj mieszaninę, aby połączyć. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu dodać mąkę ryżową rozpuszczoną w wodzie i wymieszać. Pozostawić na wolnym ogniu przez 1 minutę, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
TamaryndTamarynd
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
Podawać na gorąco z białym ryżem i papadumami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia17
Magazyn