Curry z kurczaka w wolnowarze

Curry z kurczaka w wolnowarze
Curry z kurczaka w wolnowarze to indyjskie danie główne. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,55 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 954 kalorie , 68 g białka i 8 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup skrobię kukurydzianą, ryż, ryż i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. 51 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 4 godzin i 50 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 94% , to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Curry z jagnięciny w wolnowarze , Curry Kofat/Curry z klopsikami i Curry z klopsikami (Curry Kofta) .

Instrukcje

1
Umieść kurczaka, fasolę, cebulę i czerwoną paprykę w 4-qt. wolnowarze. W małej misce wymieszaj salsę, proszek curry, sól i pieprz; polej wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia GoyaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4-5 godzin lub do momentu, aż kurczak będzie miękki. Wymieszaj z zieloną fasolką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
3
Połącz mąkę kukurydzianą z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo wmieszaj do wolnowaru. Przykryj i gotuj na wysokim ogniu przez 30 minut lub do momentu zgęstnienia sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
4
W dużym rondlu zagotuj bulion; dodaj ryż. Przykryj i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Pozostawić na 5 minut lub do momentu wchłonięcia płynu i zmięknięcia ryżu. Rozdrobnić widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Podawać z kurczakiem i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn