Curry z krewetek z Yu Choy i Kabocha Squash

Curry z krewetek z Yu Choy i Kabocha Squash
Przepis krewetki Curry z Yu Choy i Kabocha Squash może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 1199 kalorii, 43g białka, oraz 51 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $7.07 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz Tajskie liście bazylii, olej roślinny, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kabocha Squash Red Curry, Kabocha Squash Soczewica Curry, oraz Thai Kabocha Squash Curry.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj YU choy. Gotować, aż chrupiące-miękkie, o 1 minutę. Za pomocą Sitka przenieś YU choy na durszlak. Spłucz zimną wodą i odstaw na bok. Powrót wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SitoSito
3
Dodaj squasha. Gotować do prawie miękki, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Odcedzić, spłukać zimną wodą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Zmiksuj 1/2 szklanki mleka kokosowego, 1/3 szklanki bazylii, kolendry i liści limonki w mini procesorze lub blenderze, aż zioła zostaną drobno posiekane i luźne formy pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Liście LimonkiLiście Limonki
KolendraKolendra
BazyliaBazylia
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj szalotkę i pastę curry; wymieszać 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
SzalotkaSzalotka
8
Dodaj pastę ziołową i trawę cytrynową; wymieszaj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
9
Dodaj pozostałe mleko, sos rybny, cukier i squash. Gotować, aż squash będzie miękki, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
CukierCukier
MlekoMleko
10
Dodaj krewetki i YU choy. Dusić, aż krewetki są nieprzezroczyste w centrum, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
11
Wymieszać w 1/3 szklanki liści bazylii. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
świeża Bazyliaświeża Bazylia

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn