Curry Z Klopsikami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj curry z klopsikami. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 607 kalorii, 23G białka, oraz 55 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz imbir, olej canolan, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Klopsiki Curry (Kofta Curry), Red Thai meatball curry, oraz Indyk meatball & ananas curry.
Instrukcje
Na klopsiki: w dużej misce, wymieszać mieloną wołowinę, chile, imbir, kolendra i 1 łyżeczka soli razem za pomocą rąk, aż po prostu połączone. (Nie mieszaj więcej niż to, bo skończysz z twardymi klopsikami!) Zrób 16 kulek w ten sposób: podziel mieszaninę na pół, a następnie ponownie na pół. Weź każdą ćwiartkę i podziel ją na 4 małe porcje.
Rozwałkuj każdą porcję między dłońmi, aż będzie gładka. Odstawić i powtórzyć dla wszystkich 16 klopsików
Dla curry: w dużej patelni na średnim ogniu, ogrzać olej kokosowy, aż prawie do palenia.
Dodaj nasiona gorczycy, pokrywając patelnię pokrywką, aby nie popping nasion na całym Ciebie.
Gdy rozpryski ustępuje, dodać szalotki, czosnek i imbir i gotować, aż złoty kolor. Następnie dodaj zmieloną kolendrę, kminek i pieprz cayenne. Wymieszać i gotować 30 sekund.
Dodać pomidory i gotować, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać mleko kokosowe, 1/2 szklanki wody, 1/2 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć na wolnym ogniu i dodać klopsiki. Dusić, aż klopsiki są gotowane przez, 15 do 20 protokół.
Na koniec dodaj kolendrę i sok z limonki. Delikatnie wstrząsnąć patelnią, aby je wymieszać, a następnie posmakować przyprawy.
Podawać na ryżu, z indyjskim chlebem (naan lub chapati) lub na spaghetti!
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Nigl Freiheit Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Nigl Freiheit Gruner Veltliner]()
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.