Curry z kalafiora i ciecierzycy
Przepis kalafior i Curry z ciecierzycy może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 236 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.17 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz olej słonecznikowy, anyż, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Curry Z Ciecierzycy I Kalafiora, Curry Z Kalafiora Z Ciecierzycy, oraz Kalafior Curry Z Ciecierzycy.
Instrukcje
Kalafior pokroić na średnie różyczki. Włożyć do dużej patelni, przykryć zimną wodą, dodać trochę soli i doprowadzić do toczącego się wrzenia. To częściowo ugotuje kalafior. Od razu zdejmij ciepło, dobrze spuść i trzymaj ciepło na patelni.
Rozgrzać olej w drugim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę, czosnek, i imbir i smażyć przez około 10 protokół, często mieszając.
Dodać mieloną kolendrę, kminek, płatki chile, anyż, i trochę soli i pieprzu i gotować przez kolejne 5 protokół.
Dodaj pomidory z sokiem i ciecierzycy. Dobrze wymieszać, następnie dodać kalafior.
Wlać wystarczającą ilość zimnej wody, aby prawie, ale nie całkiem pokryć wszystko (1/3 do 3/4 szklanki / 100 do 200 ml) i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu przez 5 do 10 minut, mieszając raz lub dwa razy, aż kalafior będzie miękki.
Zamieszaj w garam masala i połowę posiekanej kolendry, a następnie sprawdź przyprawę.
Podawać rozrzucone z pozostałą kolendrą i towarzyszy ryż, płaskie pieczywo, lub naan.
Hugh Fearnley-Whittingstall to znany brytyjski nadawca, pisarz, rolnik, pedagog i działacz na rzecz zrównoważonej produkcji żywności. Jest laureatem nagrody Jamesa Bearda, autorem siedmiu książek. Hugh założył River Cottage farm w Dorset w Anglii w 199
Odwiedź www.rivercottage.net.