Curry z indyka

Curry z indyka
Curry z indyka może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 265 kalorii, 17g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food ma 61 fanów. Jeśli masz pastę curry, cebulę, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Curry Z Indyka, oraz Curry Z Indyka.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni na dość dużym ogniu. Gotować cebulę i pieprz przez 3-4 min, aż zacznie mięknąć i lekko brązowy. Wymieszać z pastą curry i czosnkiem, a następnie gotować przez kolejne 1-2 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać pokrojone pomidory i 150 ml wody. Doprowadzić do wrzenia i bąbelków przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Podgrzać, wymieszać z indykiem i ziemniakami i gotować przez kolejne 2-3 min, następnie doprawić i dodać chutney z mango. Rozsypać kolendrą i podawać z ryżem lub naan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z MangoChutney Z Mango
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
NaanNaan
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Jasnożółty z zielonymi odcieniami. Pieprzny na nosie, nuty przypraw typowych dla Grüner Veltliner, aromatyczne zioła i żółte owoce. Gęsty i złożony na podniebieniu, obiecujący potencjał starzenia.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn