Curry z indyka
Curry z indyka może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 265 kalorii, 17g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food ma 61 fanów. Jeśli masz pastę curry, cebulę, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Curry Z Indyka, oraz Curry Z Indyka.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na dość dużym ogniu. Gotować cebulę i pieprz przez 3-4 min, aż zacznie mięknąć i lekko brązowy. Wymieszać z pastą curry i czosnkiem, a następnie gotować przez kolejne 1-2 min.
Dodać pokrojone pomidory i 150 ml wody. Doprowadzić do wrzenia i bąbelków przez 5 minut.
Podgrzać, wymieszać z indykiem i ziemniakami i gotować przez kolejne 2-3 min, następnie doprawić i dodać chutney z mango. Rozsypać kolendrą i podawać z ryżem lub naan.