Curry z indyka może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 265 kalorii, 17g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food ma 61 fanów. Jeśli masz pastę curry, cebulę, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Curry Z Indyka, oraz Curry Z Indyka.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na dość dużym ogniu. Gotować cebulę i pieprz przez 3-4 min, aż zacznie mięknąć i lekko brązowy. Wymieszać z pastą curry i czosnkiem, a następnie gotować przez kolejne 1-2 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać pokrojone pomidory i 150 ml wody. Doprowadzić do wrzenia i bąbelków przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Podgrzać, wymieszać z indykiem i ziemniakami i gotować przez kolejne 2-3 min, następnie doprawić i dodać chutney z mango. Rozsypać kolendrą i podawać z ryżem lub naan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z Mango
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Naan
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.