Curry z dorsza to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 240 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz cebulę, pastę czosnkową, kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kardamon można śledzić to danie główne z Placek Maślany Kardamonowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant).
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Umieścić cebulę na patelni. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, często mieszając, 15 minut, lub do miękkości i brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Wymieszać pastę czosnkową i pastę imbirową na patelni. Gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa
Pasta Imbirowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Wymieszać z kminkiem, kolendrą, kardamonem, kurkumą i solą. Mieszać w jalapeno, kolendra, sok z cytryny, i pomidory z sokiem, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki z dołu patelni. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut. Jeśli chcesz, sos można odstawić na kilka godzin w tym momencie, aby umożliwić mieszanie smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W Soku
Sok Z Cytryny
Kolendra
Kardamon
Kolendra
Papryka Jalapeno
Kurkuma
Kminek
SOS
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Powrót sos do wrzenia, i umieścić dorsza na patelni. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 15 minut, lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.