Curry Z Czerwonej Soczewicy

Curry Z Czerwonej Soczewicy
Curry z czerwonej soczewicy wymaga mniej więcej 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 211 kalorii, 13g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz korzeń imbiru, pastę curry, proszek curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Tajskie czerwone Curry z warzywami, oraz Curry Z Czerwonej Soczewicy.

Instrukcje

1
Umyć soczewicę w zimnej wodzie, aż woda będzie jasne (jest to bardzo ważne lub soczewica dostanie "scummy"), umieścić soczewicę w garnku z wodą na pokrycie i dusić pokryte aż soczewica miękka (dodać więcej wody, jeśli to konieczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Podczas gotowania soczewicy: na dużej patelni lub rondlu karmelizuj cebulę na oleju roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
SoczewicaSoczewica
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Podczas gotowania cebuli, połączyć pastę curry, curry w proszku, kurkuma, kminek, chili w proszku, sól, cukier, czosnek, i imbir w misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Pasta CurryPasta Curry
KurkumaKurkuma
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
KminekKminek
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Dobrze wymieszać. Gdy cebula są gotowane, dodać mieszaninę curry do cebuli i gotować na dużym ogniu mieszając stale przez 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Curry W ProszkuCurry W Proszku
5
Wymieszać przecier pomidorowy i zmniejszyć ogień, pozostawić bazę curry na wolnym ogniu, aż soczewica są gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
SoczewicaSoczewica
Curry W ProszkuCurry W Proszku
BazaBaza
6
Gdy soczewica są przetargu spuścić je krótko (powinny one wchłonąć większość wody, ale nie chcesz curry być zbyt niechlujny).
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Curry W ProszkuCurry W Proszku
WodaWoda
7
Bazę curry wymieszać z soczewicą i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Curry W ProszkuCurry W Proszku
BazaBaza

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 38 dolarów za butelkę.
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
TA 100% struktura Gruner Veltliner jest godna pozazdroszczenia. W połączeniu z chłodną solą z Monterey Bay i 50% fermentacją beczkową profil nadal imponuje swoją złożonością między cierpkimi zielonymi owocami sadu a ziołolecznictwem. Orzeźwiające, świeże wykończenie odzwierciedla klasyczne cechy białego pieprzu Gruner Veltliner i kamienną mineralność z odrobiną zasolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia61
Magazyn