Curry Z Czerwonej Soczewicy
Curry z czerwonej soczewicy wymaga mniej więcej 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 211 kalorii, 13g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz korzeń imbiru, pastę curry, proszek curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Tajskie czerwone Curry z warzywami, oraz Curry Z Czerwonej Soczewicy.
Instrukcje
Umyć soczewicę w zimnej wodzie, aż woda będzie jasne (jest to bardzo ważne lub soczewica dostanie "scummy"), umieścić soczewicę w garnku z wodą na pokrycie i dusić pokryte aż soczewica miękka (dodać więcej wody, jeśli to konieczne).
Podczas gotowania soczewicy: na dużej patelni lub rondlu karmelizuj cebulę na oleju roślinnym.
Podczas gotowania cebuli, połączyć pastę curry, curry w proszku, kurkuma, kminek, chili w proszku, sól, cukier, czosnek, i imbir w misce do mieszania.
Dobrze wymieszać. Gdy cebula są gotowane, dodać mieszaninę curry do cebuli i gotować na dużym ogniu mieszając stale przez 1 do 2 protokół.
Wymieszać przecier pomidorowy i zmniejszyć ogień, pozostawić bazę curry na wolnym ogniu, aż soczewica są gotowe.
Gdy soczewica są przetargu spuścić je krótko (powinny one wchłonąć większość wody, ale nie chcesz curry być zbyt niechlujny).
Bazę curry wymieszać z soczewicą i podawać natychmiast.