Curry z ciecierzycy z pieczonym kalafiorem i pomidorami

Curry z ciecierzycy z pieczonym kalafiorem i pomidorami może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 349 kalorii, 16G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz szpinak dla niemowląt, ciecierzycę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. 220 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Vadouvan-pieczony kalafior z Curry z ciecierzycy Harissa, Curry Z Ciecierzycy I Kalafiora, oraz Curry z ciecierzycy z kalafiorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Wrzuć kalafior z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i ułóż w jednej warstwie po jednej stronie obramowanej blachy do pieczenia. Pomidory wrzucić z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i układać na drugiej stronie arkusza. Doprawić solą i pieprzem. Pieczeń, aż różyczki są rumiane w miejscach i pomidory są miękkie, o 25 protokół.
W średnim garnku podgrzać 2 łyżeczki oleju na średniej wysokości. Cebulę gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 10 protokół.
Dodać czosnek, imbir i curry i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać ciecierzycę, pomidory i 2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do medium, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 8 minut.
Dodać kalafior i gotować, aż ogrzeje i ciecierzyca są miękkie, o 8 protokół. Wymieszać ze szpinakiem i kolendrą i doprawić solą. Aby służyć, podzielić między 4 Miski (na ryżu, w razie potrzeby).
Przedruk za zgodą Meatless z kuchni Martha Stewart Living, © 2013 Martha Stewart Living Omnimedia, Inc.Przez ponad dwadzieścia lat redaktorzy żywności i szefowie kuchni w MARTHA STEWART LIVING stworzyli dziesiątki bestsellerowych książek kucharskich, w tym Martha Stewart 's Cooking School, Martha' s American Food, Martha ' s Baking Handbook, Everyday Food: Great Food Fast i Power Foods. MARTHA STEWART jest autorką ponad 75 książek o gotowaniu, rozrywce, rzemiośle, prowadzeniu domu, ogrodach, weselach i dekorowaniu. Jest gospodarzem szkoły gotowania na PBS.