Curry z ciecierzycy i kalafiora

Curry z ciecierzycy i kalafiora
Przepis ciecierzyca i kalafior Curry jest gotowy w około 1 godzinę i 50 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli koszernej, sok z cytryny, laska cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Curry z ciecierzycy z kalafiorem, Curry Z Kalafiora Z Ciecierzycy, oraz Kalafior Curry Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ciecierzycę namoczyć na noc w misce z zimną wodą; odcedzić i umieścić w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Zawiń liście laurowe, laskę cynamonu, kardamon, goździki i ziarna pieprzu w kawałek gazy i zawiąż sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
3
Dodać do garnka wraz z 8 szklankami wody i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, odtłuszczając pianę z powierzchni. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż ciecierzyca są miękkie, o 50 protokół. Odcedzić ciecierzycę, rezerwując płyn do gotowania i wiązkę przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
W międzyczasie pulse ćwiartki cebulę, imbir i czosnek w mini robocie do postaci pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Rozgrzać olej roślinny w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i gotować, aż rumiane, 6 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodać 1 1/4 łyżeczki soli, pastę imbirowo-czosnkową i Serrano. Gotować, mieszając, aż mieszanina wyschnie, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Dodać kminek, kolendra i kurkuma i gotować, aż pachnące, o 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
9
Dodać ciecierzycę, pomidory, 3 szklanki płynu do gotowania reserved i pakiet przypraw; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
10
Dodać kalafior i gotować, aż lekko miękki, 5 do 6 protokół (dodać więcej płynu do gotowania, w razie potrzeby). Wymieszać w okra i gotować, aż tylko miękkie, o 5 protokół. Odrzuć pakiet przypraw. Wymieszać z sokiem z cytryny i kolendry i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
11
Zdjęcia Marcus Nilsson

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Gabrielskloof Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia63
Magazyn