Przepis ciecierzyca i kalafior Curry jest gotowy w około 1 godzinę i 50 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli koszernej, sok z cytryny, laska cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Curry z ciecierzycy z kalafiorem, Curry Z Kalafiora Z Ciecierzycy, oraz Kalafior Curry Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ciecierzycę namoczyć na noc w misce z zimną wodą; odcedzić i umieścić w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Zawiń liście laurowe, laskę cynamonu, kardamon, goździki i ziarna pieprzu w kawałek gazy i zawiąż sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Woda
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
3
Dodać do garnka wraz z 8 szklankami wody i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, odtłuszczając pianę z powierzchni. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż ciecierzyca są miękkie, o 50 protokół. Odcedzić ciecierzycę, rezerwując płyn do gotowania i wiązkę przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
W międzyczasie pulse ćwiartki cebulę, imbir i czosnek w mini robocie do postaci pasty.
Dodać 1 1/4 łyżeczki soli, pastę imbirowo-czosnkową i Serrano. Gotować, mieszając, aż mieszanina wyschnie, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa Imbirowa
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Dodać kminek, kolendra i kurkuma i gotować, aż pachnące, o 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kurkuma
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
9
Dodać ciecierzycę, pomidory, 3 szklanki płynu do gotowania reserved i pakiet przypraw; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
10
Dodać kalafior i gotować, aż lekko miękki, 5 do 6 protokół (dodać więcej płynu do gotowania, w razie potrzeby). Wymieszać w okra i gotować, aż tylko miękkie, o 5 protokół. Odrzuć pakiet przypraw. Wymieszać z sokiem z cytryny i kolendry i doprawić solą.
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Gabrielskloof Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.