Curry Z Ciecierzycy (Chana Masala)
Curry z ciecierzycy (Chana Masala) może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 222 kalorie, 11g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, kminek, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kala Chana curry, jak zrobić punjabi Kala Chana masala, chana masala, jak zrobić south indian Chana masala, oraz punjabi Chana masalan lub punjabi chole masala / easy Chana masala.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i podsmażyć do miękkości, o 5-7 protokół.
Dodaj czosnek, imbir, chili, kminek, kolendra, cayenne, kurkuma, amchoor i garam masala i saute aż pachnące, o minutę.
Dodać pomidory, wodę i ciecierzycę i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 10 protokół.
Dodać sól, garam masala i sok z cytryny i zdjąć z ognia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.