Curry w pośpiechu
Nigdy nie można mieć zbyt wiele indyjskich przepisów, więc daj Curry w pośpiechu spróbować. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 63 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga gotowych Chilli, cebuli, pomidorów z puszki i gotowego imbiru ze słoika. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Curry w pośpiechu, Curry W Pośpiechu, oraz Szybciej, Curry Hamburger są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i smażyć aż się zabarwią. Czosnek zmiażdżyć na patelni, dodać imbir i chili; krótko gotować.
Dodać pomidory i ćwierć puszki wody i doprowadzić do wrzenia. Dusić przez 2 min, dodać krewetki lub kurczaka i gotować przez 2-3 min dla krewetek i 5-6 min dla kurczaka.
Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, a następnie wymieszać jogurt, łyżkę stołową w czasie.
Posypać kolendrą i podawać z ciepłym czosnkiem i kolendrą naans i chrupiącą sałatką z ogórka, rozdrobnionej sałaty, pokrojonej czerwonej cebuli i klinów cytryny.