Curry udka z kurczaka z okrą i ziemniakami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Curry udka z kurczaka z Okranem i ziemniakami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 511 kalorii, 28g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brązowego cukru, okra, gingerroot i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć świeży piernik można śledzić to danie główne z Piernik Z Owocowym Kompot jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Curry Udka Z Kurczaka Z Marchewką, Ryżem I Limonką, Czarne udka kurczaka z czerwonymi burakami i ziemniakami # SundaySupper, oraz Pieczone udka z kurczaka po grecku, ziemniaki i kapary.
Instrukcje
Nogi kurczaka pokroić w podudzia i uda i wyrzucić skórę i tłuszcz z kurczaka. (Aby usunąć skórę z pałeczek perkusyjnych, trzymaj pałeczkę na dużym końcu, chwyć skórę ręcznikiem papierowym i pociągnij skórę za mały koniec.) Pat chicken dry. Mielenie czosnku i w elektrycznym młynku do kawy/przypraw drobno zmielić razem nasiona kolendry, curry, nasiona kopru włoskiego i cayenne. W dużej misce połączyć czosnek, mieszankę przypraw i gingerroot.
Dodaj kurczaka, podrzucając do płaszcza, i doprawić solą.
Ziemniaki pokroić na 1 1/2-calowe kawałki i przyciąć łodygi okra (nie kroić w strąki). W miarce wymieszać wodę, brązowy cukier i koncentrat pomidorowy.
W 12-calowej ciężkiej patelni co najmniej 2 cale głębokiego oleju ciepła na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie i brązowy kurczak, o 5 minut, przeniesienie na talerz. W tłuszczu pozostałym na patelni brązowe ziemniaki na ciętych bokach. Powrót kurczaka na patelnię. Wymieszać mieszaninę wody i dodać do patelni z laski cynamonu. Dusić mieszaninę, pod przykryciem, 10 minut. Wymieszać okra i dusić, przykryte, aż warzywa są prawie miękkie i kurczak jest gotowane przez, o 5 minut więcej. Wymieszać z sokiem z cytryny i gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, aż większość płynu odparuje. Przyprawiamy curry solą.
Podczas gdy curry gotuje się na wolnym ogniu, grubo siekamy orzeszki ziemne i kroimy w kostkę mango.
Posyp curry orzeszkami ziemnymi, mango i kolendrą.