Curry Spaghetti-Squash-and-ciecierzyca Toasts
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 48 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skórki pomarańczowej, wody, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Curry Spaghetti-Squash-and-ciecierzyca Toasts, Zdrowe Curry Spaghetti Squash, oraz Curry Faszerowane Spaghetti Squash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na blasze do pieczenia ułożyć pokrojone na pół plastry kabaczki spaghetti i posmarować 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Piecz Kabaczek spaghetti przez około 45 minut, aż miąższ będzie miękki i lekko zbrązowieje w miejscach.
Tymczasem na dużej patelni podgrzej pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać posiekaną cebulę i marchewkę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż będą tylko zmiękczone, o 5 protokół.
Dodać kolendrę, kminek, pokruszony czerwony pieprz, startą skórkę pomarańczową i pastę curry i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać odsączoną ciecierzycę i wodę i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą bardzo miękkie i płyn odparował, o 5 protokół.
Za pomocą widelca, zgrabiać squasha na nici; powinieneś mieć około 2 1/2 szklanki squasha.
Dodać posiekaną kolendrę i squash do curry i doprawić solą.
Podajemy Curry squash na grillowanym chłopskim chlebie, przyozdobionym prażonymi pestkami dyni.