Curry Selerowo-jabłkowa zupa z Shiitake może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury zupy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 101 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka mielonego kminku, curry, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 30%. Spróbuj Curry krem z selera zupa, Kremowa zupa z jabłek i korzenia selera z grillowanym cheddarem, boczkiem i jabłkową musztardą miodową, oraz Homar i Shiitake Ragu z Puree z korzenia selera dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Za pomocą moździerza i tłuczkiem zmiażdżyć czosnek z 1/4 łyżeczki soli morskiej na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
2
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj pastę czosnkową, pasta miso, kminek, curry, nasiona selera, czarny pieprz, 1 łyżka soli morskiej, seler, i jabłko na patelni; gotować i mieszać, aż seler lekko zmięknie, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Nasiona Selera
Miso
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Łyżka około połowy mieszanki jabłek i selera do blendera wraz z bulionem z kurczaka. Przytrzymaj pokrywę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść mieszaninę przed pozostawieniem jej na puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Wlać do garnka na średnim ogniu wraz z pozostałą mieszaniną z patelni, zachowując niektóre kapiele na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Umieść patelnię na średnim ogniu. Gotować kurczaka w kapiących aż całkowicie rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Wlać wodę do patelni i doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki żywności off dnie patelni z drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Wlać całą zawartość patelni do garnka wraz z grzybami shiitake. Gotować na wolnym ogniu, aż grzyby zmiękną, o 20 protokół. Do zupy dodać ocet balsamiczny i olej truflowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Olej Truflowy
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)