Curry-sałatka ze stekiem kokosowym i makaronem
Curry-sałatka ze stekiem kokosowym i makaronem jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz filet z polędwicy wołowej, ogórek, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czerwone miseczki z makaronem Curry ze stekiem i kapustą, Czerwona Curry Kokosowa Zupa Z Makaronem, oraz Jajko Makaron Owoce Morza Kokos Curry.
Instrukcje
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić i spłukać zimną wodą, aby zapobiec sklejaniu się makaronu; rezerwa.
Połączyć pastę curry, mleko kokosowe, pół kolendry, Skórka z limonki i sok, sól,i pieprz w małej misce; dobrze wymieszać. (Mieszaninę tę można przygotować do 2 dni wcześniej; przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku.)
Przełożyć stek na patelnię; natrzeć 2-3 łyżkami mieszanki curry.
Broil (lub grill) stek do średnio rzadkiego (około 4 minut na stronę); przenieść na talerz.
Ułóż szalotki, marchew, ogórki i zarezerwowany makaron na dużym talerzu.
Stek z sosem curry. Cienko pokroić stek i przełożyć na talerz.
Skropić pozostałym sosem nad sałatką; posypać pozostałą kolendrą, orzeszkami ziemnymi i miętą.