Curry-pieczone krewetki z Chutney i jogurtem

Curry-pieczone krewetki z Chutney i jogurtem to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 36g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka wapna klinów, krewetki, sól koszerna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać brzoskwinię, można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki kokosowo-Curry z chutney Mayo, Kuskus z pieczonymi warzywami, brzoskwiniowym chutneyem i jogurtem kolendrowym, oraz Sałatka fasolowa z krewetkami i jogurtem Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj chutney z mango lub brzoskwini z kolendrą i bazylią. W małej misce, wymieszać połowę herbed chutney do jogurtu.
Rozgrzać dużą blachę do pieczenia w piekarniku przez 5 minut. W dużej misce, wrzucić krewetki z oliwą z oliwek, curry, sól i pieprz.
Rozłóż krewetki na rozgrzanej blasze do pieczenia i piecz w górnej trzeciej części piekarnika przez około 5 minut, lub aż różowy i zwinięty. Wrzucić krewetki z pozostałych herbed chutney.
Przełożyć na talerze i podawać z sosem Chutney-jogurt i limonką.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.