Curry papryka i Edamame

Curry papryka i Edamame
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Curry papryka i Edamame może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 609 kalorii. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka ryżu jaśminowego, oleju roślinnego, mleka kokosowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać pieczone orzechy nerkowca można śledzić to danie główne z Banan Cajeta Nerkowca Gelato jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Curry papryka i Edamame, Curry Edamame, oraz Curry Faszerowane Papryki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu 2-quart, podgrzać ryż i 1 szklankę wody do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć pokrywką; gotować na wolnym ogniu od 15 do 20 minut, aż woda zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki. (Trzymaj pokrywkę na patelni, aż ryż się ugotuje 15 minut przed sprawdzeniem, czy woda została wchłonięta. Para gotującej się wody jest niezbędna do gotowania ryżu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Tymczasem czosnek obrać i drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Każdą paprykę przeciąć na pół wzdłuż i wyciąć nasiona i membranę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Pokroić każdą połowę w paski 1/2 cala, a następnie przeciąć paski w poprzek na pół, aby odmierzyć 3 filiżanki.
5
Cebulę obrać i pokroić na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Umieść każdą połowę, przyciąć stronę w dół, na desce do krojenia; pociąć wzdłuż na trzecie, a następnie pokroić w poprzek na trzecie, aby uzyskać około 1-calowe kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj curry; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając, aby zapobiec przypaleniu i rozwinąć smak. Wymieszaj czosnek, paprykę, cebulę, edamame, sól i 1/4 szklanki wody (dodaj wodę na koniec, aby się nie rozpryskiwała). Gotować 2 protokół, często mieszając i skrobanie dno patelni wymieszać curry z warzywami. Przykryć pokrywką; gotować około 4 minut dłużej lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Otwórz puszkę mleka kokosowego i wymieszaj mleko widelcem lub trzepaczką, aż będzie gładkie i kremowe. Odmierz 1 szklankę mleka kokosowego i wymieszaj z mieszanką warzywną. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować na wolnym ogniu około 2 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
10
Wlać pozostałe mleko kokosowe do pojemnika do przechowywania; przykryć i przechowywać w lodówce do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
11
Podawać na ryżu i posypać kolendrą i nerkowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn