Curry Laksa (Curry Mee)

Curry Laksa (Curry Mee)
Przepis Curry Laksa (Curry Mee) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14. To danie główne ma 742 kalorie, 24g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, szalotki, olej, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Coconut Laksa with Shrimp (zupa kokosowo-Curry Noodle z krewetkami), [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant), oraz Wegańskie Brussel marchew Curry babeczki z serem śmietankowym lukier i klon Curry redukcji.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1/2 szklanki oleju do smażenia przypraw aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2
Dodać sól, cukier kamienny i 500 ml general santan i doprowadzić do niskiego wrzenia, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Dodać resztę mleka kokosowego, Holowanie pok, i krew świń, jeśli jest używany. Gdy zupa dojdzie do wrzenia, dodaj wywar z krewetek i przyprawę, a następnie doprowadz do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
1
Podsmaż czosnek i chili wklej w oleju, aż chili rozpadnie się i olej unosi się na powierzchni. (Użyj tego do dekoracji podczas podawania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania

Składniki

5001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.blanszowane kiełki fasoliblanszowane kiełki fasoli13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaBelacan (Malezyjska pasta krewetkowa) granulkiBelacan (Malezyjska pasta krewetkowa) granulki2001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.gotowana świńska krew, pokrojona w kostkę (opcjonalnie)gotowana świńska krew, pokrojona w kostkę (opcjonalnie)3001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.rozdrobnione, gotowane mięso z kurczakarozdrobnione, gotowane mięso z kurczaka1101 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pasta chilipasta chili43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapasta chillipasta chilli6001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.łuskane cockles / krwawe małże (opcjonalnie)łuskane cockles / krwawe małże (opcjonalnie)1kgstarty kokos, zmieszany z 4 litrami wody i wyciśnięty, aby mleko kokosowe mogło być używane jako główny wywarstarty kokos, zmieszany z 4 litrami wody i wyciśnięty, aby mleko kokosowe mogło być używane jako główny wywar33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanasiona kolendrynasiona kolendry3namoczone głowy mątwynamoczone głowy mątwy251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.czosnek, poundedczosnek, pounded23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapokrojona trawa cytrynowapokrojona trawa cytrynowa2001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.smażone kostki soi / tow pok (połówki lub ćwiartki)smażone kostki soi / tow pok (połówki lub ćwiartki)6001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.blanszowany żółty makaronblanszowany żółty makaron1751 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedo 200 ml olejudo 200 ml oleju10Pęczek ziół: świeża kolendra, majeranek lub oregano i tymianekPęczek ziół: świeża kolendra, majeranek lub oregano i tymianek5001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.krewetki, gotowane na parze i łuskane; główkami osłodzić bulion, upłynniając je 500 ml wodykrewetki, gotowane na parze i łuskane; główkami osłodzić bulion, upłynniając je 500 ml wody3001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.blanszowane paluszki z wermiszelem/ryżemblanszowane paluszki z wermiszelem/ryżem43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasól lub do smakusól lub do smaku1001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szalotkaszalotka23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calacukier kamiennycukier kamienny13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaMSG (opcjonalnie)MSG (opcjonalnie)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Lubanzi Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia14
Magazyn