Curry Kolendra Shorties
Curry kolendra Shorties może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 36 i kosztuje 10 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Jeśli masz masło, vanillan ekstrakt, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Curry Kolendra Shorties, Curry Wieprzowe Z Kolendrą, oraz Młode Ziemniaki, Jogurt Curry I Kolendra dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tost kolendry w małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, potrząsając patelni często, aż pachnące i cień ciemniejszy, O2 minut. Ostudzić, następnie drobno zmielić w młynku.
Toast curry w tej samej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż pachnące i cień lub dwa ciemniejsze, o 1 minutę.
Rozgrzej piekarnik do 177° z regałami w górnej i dolnej części.
Masło, cukier, wanilia i sól zmiksować gumową szpatułką.
Mąkę i przyprawy ubić razem, a następnie zmiksować na maśle za pomocą szpatułki.
Uformuj 1-calowe kulki ciasta i ułóż 2 cale od siebie na 2 niepreparowanych dużych blachach do pieczenia. Z boku mąki ołówkiem lub pałeczką, naciśnij X do góry każdego ciastka, delikatnie spłaszczając do 1 1/2 cala średnicy.
Piec, przełączanie pozycji arkuszy w połowie, aż krawędzie będą złote, 20 do 25 minut. Schłodzić na arkuszach 5 minut, a następnie przenieść ciasteczka do stojaków do ostygnięcia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.