Curry Kokosowe paczki rybne
Curry coconut Fish parcels to indyjski przepis, który służy 2. Jedna porcja zawiera 521 kalorii, 43g białka, oraz 5G tłuszczu. Na $6.97 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu sojowego, skórki z limonki, ryżu basmati i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 25 minut. Ten przepis z BBC Good Food ma 287 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Curry Kokosowe Ryby, Ryba w Curry z mleka kokosowego, oraz Indyjskie Ryby Kokosowe Curry są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Oderwij 4 duże kawałki folii, podwój je, a następnie umieść filet rybny na środku każdego z nich.
Rozprowadzić na pastie curry. Pomiędzy każdy filet podzielić kokosowy, skórkę z limonki i sok oraz soję. Podnieś boki folii, a następnie scrunch krawędzie i boki razem, aby 2 uszczelnione paczki.
Przekładamy paczki na blachę do pieczenia i pieczemy 10-15 min. Przełóż ryż na patelnię z dużą ilością wody i gotuj przez 12-15 minut lub do ugotowania.
Rybę podajemy na ryżu, skropimy sosem chilli i rozsypujemy pokrojonym chilli.
Podawać z brokułami i limonkami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.