Curry Kalafior Placki
Curry kalafior placki może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje 94 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 315 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka pietruszki z płaskim liściem, sól morska, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Spróbuj Curry Kalafior Placki Przepis, Tajskie curry z cukinii z pikantnym sosem orzechowym, oraz Placki Z Kalafiora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw zrób ciasto. Rozbić kminek i nasiona gorczycy, chiles i pieprzu w tłuczku i zaprawy, aż masz proszek.
Włóż mąkę do miski i wymieszaj z mielonymi przyprawami i kurkumą.
Wlej większość piwa i delikatnie ubijaj. Sprawdź konsystencję-chcesz, aby była to grubość ciężkiego kremu. Jeśli jest zbyt gęsty, wlej resztę piwa. Nie martw się zbytnio o małe grudki w cieście, ponieważ po rozpoczęciu smażenia staną się po prostu przyjemnymi chrupiącymi kawałkami. Doprawić solą morską i odstawić na bok.
Przyciąć dno łodygi i rozbić kalafior na kęs wielkości różyczki. Pokrój łodygę na 1-calowe kawałki - w ten sposób wszystko będzie gotować w tym samym tempie. Kalafior umyć, osuszyć i osuszyć ręcznikami kuchennymi.
Ułóż kawałki kalafiora w misce i odkurz odrobiną mąki.
Wlać olej do głębokiego rondla-chcesz, aby był około 4 do 5 cali głębokości-i podgrzać go do 350 stopni F. Jeśli nie masz termometru, nie martw się, po prostu upuść kawałek ziemniaka do oleju. Kiedy unosi się na powierzchnię i zaczyna skwierczeć, olej będzie w odpowiedniej temperaturze, więc wyjmij ziemniaki z patelni.
Wymieszać nadmiar mąki z kalafiora. Jeden po drugim zanurz kawałki w cieście piwnym,a następnie ostrożnie umieść je w gorącym oleju, odsuwając je od siebie. Proszę się odsunąć, żeby się nie rozpryskać. Najlepiej smażyć je partiami, aby nie przepełnić patelni (ale podawać, gdy każda partia jest gotowa). Za każdym razem, gdy porcja kalafiora jest prawie gotowa, dodaj na patelnię natkę pietruszki i smaż przez 40 sekund (chcesz podawać je rozrzucone po cieście). Kawałki smażyć delikatnie, obracając je kilka razy łyżką szczelinową. Gdy są rumiane i chrupiące, podnieś je z oleju, pozwalając, aby nadmiar kapał z powrotem na patelnię i osuszyć na ręcznikach kuchennych. Pył z solą morską i wycisnąć trochę soku z cytryny.
"Nasza umowa z producentami" Jamie at Home " pozwala nam udostępnić w Internecie tylko 2 przepisy na odcinek. Food Network żałuje niedogodności dla naszych widzów i foodnetwork.com użytkownicy"