Curry jagnięce z ziemniakami

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Curry jagnięce Shanks z ziemniakami spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 901 kalorii, 56g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $5.9 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jeśli masz liście kolendry, habanero chile, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Curry jagnięce z ziemniakami, Jagnięce golonki i ziemniaki, oraz Pimenton pieczone golonki jagnięce z ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprawić jagnięcinę ze wszystkich stron solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek. Gdy olej zacznie wirować, dodaj trzonki i zapieczętuj na złoty kolor ze wszystkich stron.
Wyjąć trzonki na talerz i dodać masło, curry, ziele angielskie, i papryka. Wymieszać drewnianą łyżką, aż pachnące i przyprawy ciemnieją, o 2 protokół.
Dodać cebulę, paprykę, czosnek, tymianek, czepek, a następnie doprawić solą i pieprzem. Pozostawić warzywa stają się miękkie i złociste z przyprawami, około 5 minut. Wszystko razem wymieszać, a następnie dodać trzonki z powrotem do garnka.
Dodać bulion z kurczaka, przykryć i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż jagnięcina będzie przetargu widłowego, o 2 godziny. Smak i doprawić w razie potrzeby, następnie dodać ziemniaki i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą przetargu widłowego, o 30 minut więcej. Jeśli dokonywanie dzień wcześniej, przechowywać w lodówce i usunąć folię tłuszczu z góry przed przegrzaniem.
Podawać jagnięce shanks na prawo ryżu, przepis następuje i udekorować posiekaną kolendrę.
Ryż opłukać 3 razy, aby usunąć skrobię.
Umieść ryż w średnim rondlu i napełnij wystarczającą ilością wody, aby pokryć ryż o 1/2 cala lub zmierz, umieszczając końcówkę kciuka na ryżu i napełniając garnek wodą, aż woda osiągnie środek miniatury. Doprowadzić ryż na wolnym ogniu, przykryć i gotować do miękkości, a płyn odparowuje, o 15 protokół.
Wyjąć z ognia i niech ryż stać kolejne 5 minut, pokryte.