Curry dynia piżmowa i Bisque jabłkowy

Curry dynia piżmowa i Bisque jabłkowy
Curry dynia piżmowa i Bisque jabłkowy mogą być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 52g tłuszczu i w sumie 633 kalorii. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegański przepis służy 8 i kosztuje $3.58 za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, orzeszki pinii, średnio gorący sos curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Z łyżką wynik 85%, to danie jest ogromne. Spróbuj Curry Butternut Squash Bisque, Curry Butternut Squash Bisque, oraz Curry Butternut Squash Bisque przez: Jennifer dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Umieść dynię na blasze do pieczenia ściętą stroną do dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Piec squash w rozgrzanym piekarniku, aż skóra poluzuje się z miąższu, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Rozgrzej oliwę z oliwek w 5-litrowym garnku na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż cebula będzie przezroczysta, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj bulion warzywny, sos curry i jabłka do garnka; gotować na wolnym ogniu, często mieszając. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Sos CurrySos Curry
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Pokrój dynię w 1-calową kostkę; dodaj do garnka. Ponownie zagotuj mieszaninę, przykryj garnek i gotuj, mieszając raz na 15 minut, aż dynia będzie miękka i łatwo się rozpadnie po wymieszaniu, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Zdejmij garnek z ognia i zmiksuj zupę blenderem zanurzeniowym, aż całkowicie się zmiksuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Wlej krem kokosowy do zupy; kontynuuj mieszanie, aż będzie kremowy. Każdą porcję posyp prażonymi orzeszkami pinii i kilkoma liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn