Curry Dip z tofu i awokado z rozmarynowymi chipsami Pita
Curry Tofu-i-awokado Dip z rozmarynem chipsy Pita może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 242 kalorie, 7G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz jedwabiste tofu, skórkę z limonki, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dip z białej fasoli i boczkiem z chipsami z rozmarynu Pita, Fetan Avocado Salsa & Pita Chips, oraz Dip z awokado-Tomatillo z chipsami z kminku Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połówki pita ułożyć i pokroić na 6 klinów; przełożyć do miski i dodać oliwę z oliwek i rozmaryn. Doprawić solą i wymieszać.
Rozłóż kliny pita na blasze do pieczenia w jednej warstwie i piec do chrupkości, 30 protokół.
W międzyczasie, w maszynce, puree tofu, awokado, śmietana, jogurt, Skórka z limonki, sok z limonki, czosnek, miód, curry i mięta, aż będzie gładka. Doprawić dip solą i pieprzem i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Dip podawać z chipsami pita, pomidorami, ogórkami i rzodkiewkami.