Cukinia z tymiankiem
Cukinia z tymiankiem to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1115 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 30 minut. Mieszanka soli, cukinia, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Cukinia Z Cytryną I Tymiankiem, Pieczona Cukinia Z Tymiankiem, oraz pieczona cukinia z tymiankiem.
Instrukcje
Cebulę ugotować z natką pietruszki: na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i masło na średnim ogniu.
Dodać cebulę i pietruszkę, posypać solą i gotować, aż będzie miękka, ale nie rumiana.
Dodać kije cukinii i tymianek do cebuli.
Posypać odrobiną soli i odrobiną czarnego pieprzu. Delikatnie wymieszać, aby pokryć cukinię.
Przykryć i gotować do miękkości, od 10 do 15 minut, w zależności od tego, jak miękkie surowa cukinia jest na początku, i jak małe masz pokrojone kawałki. Sprawdzać i mieszać co kilka minut. Uważaj, aby nie przegotować.