Cukinia Z Sosem Cytrusowo-Ziołowym
Cukinia z sosem cytrusowo-ziołowym to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 96 kalorii. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka cukinii, dekoracji: cytryna, SOS cytrusowo-ziołowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z cytrusów i ciecierzycy z sosem cytrynowo-ziołowym, Sos Ziołowy Z Cukinii, oraz Grillowana Sałatka z cukinii i dyni z sosem cytrusowym.
Instrukcje
Cukinię przeciąć wzdłuż na pół i pokroić w 1/4-calowe kliny grubości około 1 1/2 cala długości.
Kliny posypać równomiernie solą.
Smażyć mielony czosnek w gorącym oleju na patelni na średnim ogniu, aż lekko rumiane.
Dodać cukinię, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 8 do 10 minut lub do miękkości.
Wlać sos cytrusowo-ziołowy na cukinię, podrzucając do płaszcza.
Dekorować, w razie potrzeby.