Cukinia z parmezanem
Cukinia z parmezanem zajmuje około 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 16G tłuszczu i w sumie 199 kalorii. Za 95 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Działa dobrze jako bardzo przystępna cenowo przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Cukinia Parmezanowa, Cukinia Parmezan, oraz Cukinia Parmezan.
Instrukcje
Usuń końce cukinii i, jeśli są duże, przekrój wzdłuż na pół. Pokrój cukinię po przekątnej w plastry 1/2 cala.
Podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej (12-calowej) patelni do smażenia i dodaj cebulę. Gotuj przez 10 minut na średnim ogniu, aż zaczną się brązowieć.
Dodaj połowę cukinii, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu na patelnię i gotuj, od czasu do czasu rzucając, przez 10 do 15 minut, aż się ugotuje.
Posyp parmezanem i gotuj jeszcze przez 30 sekund.
Wyjmij na półmisek i powtórz z resztą cukinii.
Uwaga: jeśli ugotujesz za dużo cukinii na jednej patelni, skończysz gotować na parze, a nie smażyć. Wolę gotować w 2 partiach.