Cukinia Z Koperkiem
Cukinia z Koperkiem to wegetariański dodatek do dań lakto ovo. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 147 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 76 centów za porcję. Mieszanka cukru, soku z cytryny, śmietanki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy obejmują placki z cukinii z koperkiem, marynaty z cukinii i koperku oraz orzo i cukinię z koperkiem.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cukinię na maśle, aż będzie chrupiąca. Wymieszaj mąkę.
W razie potrzeby dodać wodę, sok z cytryny, cukier i sól; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 5 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze śmietaną i koperkiem.