Cukinia z ciecierzycą i farszem grzybowym
Cukinia z ciecierzycą i nadzieniem grzybowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką grzyby, ciecierzycę, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Bezglutenowe rodzynki i żurawina & ciecierzyca (lub orzech) Dziki Ryż Dressing-farsz, Farsz Grzybowy, oraz Farsz Grzybowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj płytkie naczynie do pieczenia.
Miąższ cukinii wyjąć, posiekać i odstawić na bok.
Umieścić skorupki w przygotowanym naczyniu.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę przez 5 minut, następnie dodaj czosnek i podsmaż jeszcze 2 minuty. Wymieszać posiekaną cukinię i grzyby; saute 5 minut. Wymieszaj kolendrę, kminek, ciecierzycę, sok z cytryny, natkę pietruszki, sól i pieprz. Mieszanka łyżka do cukinii muszli.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 40 minut lub do miękkości cukinii.