Cukinia Vichyssoise
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie przepisy do swojego repertuaru, cukinia Vichyssoise może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 74 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 181 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Wiele osób naprawdę polubiło ten dodatek. Ten przepis jest lubiany przez 230 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukinii, masła, ciężkiej śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cukinia Vichyssoise, Cukinia i szafran Vichyssoise z przegrzebkami, oraz Vichyssoise.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej masło i olej w dużym garnku, dodaj pory i smaż na średnim ogniu przez 5 minut.
Dodaj ziemniaki, cukinię, wywar z kurczaka, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia; następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Schłodzić przez kilka minut, a następnie przetworzyć przez młyn spożywczy wyposażony w średni krążek.
Dodaj śmietanę i dopraw do smaku.
Podawać na zimno lub na gorąco, przyozdobione posiekanym szczypiorkiem i/lub cukinią.