Cukinia Nadziewana Grzybami
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj cukinię nadziewaną grzybami. Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 152 kalorie, 8 g białka i 11 g tłuszczu każda. Ten przepis zachwycił 171 osób. Jeśli masz pod ręką masło, mąkę, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 45% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Spróbuj Nadziewana cukinia z ryżem i grzybami, Nadziewana cukinia z ryżem i grzybami oraz Nadziewana cukinia z grzybami i parmezanem Panko, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Zagotuj w garnku lekko osoloną wodę i gotuj cukinię w całości, aż zacznie robić się miękka, około 10 minut.
Cukinię odcedzamy, odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu przekrój cukinię wzdłuż na pół i wydrąż środkowy miąższ, pozostawiając wokół całej cukinii skorupę o grubości 1/4 cala. Wydrążony miąższ cukinii pokroić.
Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj grzyby i słodką czerwoną paprykę, aż będą miękkie, a grzyby puszczą sok, około 5 minut. Dodaj mąkę i oregano, następnie dodaj posiekany miąższ cukinii i ser Monterey Jack.
Podgrzewaj mieszaninę, aż ser się roztopi, a nadzienie będzie gorące. Nadzieniem nadziewamy wydrążone cukinie; posyp każdą porcję około 3/4 łyżką parmezanu.
Rozgrzej brojler w piekarniku i ustaw ruszt piekarnika około 6 cali od źródła ciepła.
Podsmaż cukinię, aż nadzienie zacznie bulgotać, a ser się zarumieni, od 3 do 5 minut.