Cukinia Köfte z Buraczano-Bulgur Pilaf

Cukinia Köfte z Buraczano-Bulgur Pilaf
Cukinia Köfte z Buraczano-Bulgur Pilaf może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 837 kalorii, 22g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na 3,41 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bułki tartej, jogurt, olej roślinny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać śliwkowe migdały, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Czekoladowy Z Awokado jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowana Cukinia Bulgur Pilaf, Pilaw Bulgur Z Zieloną Soczewicą, Podany Z Karmelizowaną Cebulą-Mercimekli Bulgur Pilavi, oraz Kofte z kurczaka z cukinią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grubo zetrzeć cukinię w robocie kuchennym wyposażonym w średni dysk rozdrabniający. Wrzucić 1 łyżeczkę soli do durszlaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
DurszlakDurszlak
2
Odstawić na 10 minut.
3
Pulse czosnek, pietruszka, i kolendra w robocie kuchennym, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Owinąć cukinię ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte) i skręcić, aby wycisnąć jak najwięcej płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
1
Widelcem, a następnie wrzucić cukinię, mieszankę czosnku, przyprawy, bułkę tartą i 1/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
CukiniaCukinia
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
2-łyżkowe porcje rozwałkować w kulki i schłodzić w 4-stronnej blaszce przyrządzając bulgur.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Gotować cebulę i czosnek w oleju i masła w głębokim 10-calowej patelni ciężkich na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor brązowy, 5 do 7 protokół. Wymieszać bulgur, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i gotować, mieszając, aż pachnące i cieniu ciemniejsze, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wymieszać buraki (ale nie zieleninę) i wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż woda zostanie wchłonięta i buraki będą miękkie, około 20 minut. Wymieszać w zieleni i gotować, aż tylko zwiędnie, o 1 minutę. Puch bulgur widelcem, a następnie posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
BulgurBulgur
ZieloniZieloni
BurakBurak
WodaWoda
1
Rozgrzać 1 calowy olej w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyska. Smażyć kfte w 2 partiach, obracając raz, aż złoty kolor będzie brązowy, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Wymieszaj jogurt, czosnek, kolendrę i 1/8 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
SólSól
2
Podawać ciepłe kfte i bulgur z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn