Cukinia-Kwiat Quesadillas
Quesadillas z kwiatem cukinii może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 136 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka mąki kukurydzianej tortilla, olej roślinny, ser sznurkowy oaxacan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Squash Blossom Quesadillas, Squash Blossom Quesadillas, oraz Mirna ' s Squash Blossom Quesadillas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę ugotować, czosnek i 1/2 łyżeczki soli w oleju na dużej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając, aż cebula zmięknie.
Dodaj pomidora i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidor się zepsuje, 3 do 5 protokół.
Dodać kwiaty i 1/4 łyżeczki soli, następnie przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 4 do 5 minut.
Mąkę tortilla połączyć, wodę i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce i zagniatać, aż powstanie jednolite ciasto, około 1 minuty.
Uszczypnij wystarczająco dużo ciasta, aby uformować kulkę 1 1/2 cala i przenieść na talerz; ciasto powinno być wilgotne, ale nie lepkie. W razie potrzeby zagnieść trochę więcej mąki tortilla lub wody. Uformuj pozostałe ciasto na około 13 (1 1/2 cala) kulek, przenosząc na talerz i przykrywając folią.
Naciśnij 1 kulkę ciasta między plastikowymi kwadratami w tortilla press, aby utworzyć tortillę o grubości od 5 1/2 do 6 cali (o grubości mniejszej niż 1 D16 cala). Odklej 1 plastikowy kwadrat, a następnie, trzymając tortillę w dłoni, umieść 1 zaokrągloną łyżkę sera (1/2 uncji) z jednej strony tortilli i rozłóż 1 zaokrągloną łyżkę nadzienia płaską warstwą nad serem, pozostawiając granicę 3/4 cala. Złóż tortillę na pół, używając plastikowego kwadratu jako pomocy i szczyp krawędzie do uszczelnienia, lekko spłaszczając.
Zrób więcej quesadillas w ten sam sposób, układając je w 1 warstwę i pokrywając folią.
Bardzo lekko olej comal (lub patelnia do pizzy), następnie podgrzać na średnim ogniu do gorąca, około 2 minut. Gotować quesadillas, 3 na raz, aż krawędzie poluzują się od comal i brązowe plamy pojawiają się na spodzie, 2 do 4 minut, następnie odwrócić i gotować, delikatnie naciskając quesadillas płasko metalową szpatułką, jeśli to konieczne, aż brązowe plamy pojawią się na spodzie, 2 do 4 minut więcej.
Podawać natychmiast z salsą na boku.
Napełnianie można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.