Cukinia i szafran Vichyssoise z przegrzebkami
Cukinia i szafran Vichyssoise z przegrzebkami jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 170 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać Turecki lub, sok z cytryny, ziemniaki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cukinia Vichyssoise, Przegrzebki w bulionie Szafranowo-estragonowym, oraz Zapiekane przegrzebki z sosem Szafranowo-pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cienko julienne cukinia wzdłuż Z krajalnicą, praca wokół rdzenia, w 1/4-cala-grube wstążki.
Wyciąć rdzenie cukinii na kawałki 1/2 cala.
Ziemniaki obrać i pokroić na 1/2 cala kawałki. Cebulę ugotować na maśle w ciężkim garnku 5-quart na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 10 protokół.
Dodaj ziemniaki, czosnek i szafran i gotuj, mieszając, 1 minutę.
Dodaj bulion, liść laurowy i tymianek i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół.
Dodaj posiekane rdzenie cukinii i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, aż cukinia będzie bardzo miękka, o 8 protokół.
Purée zupy w partiach w blenderze do bardzo gładkiej (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów) i wlać przez drobne sito do miski. Wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny, solą i pieprzem, następnie schłodzić do temperatury pokojowej, przykryć. Chłodna zupa, pod przykryciem, do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny i do 2 dni.
Podczas gdy zupa jest chłodna, gotować julienned cukinię we wrzącej osolonej wodzie, aż chrupiące-miękkie, około 30 sekund, a następnie odsączyć i przenieść do miski z lodem i zimną wodą.
Odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi. Doprawić solą i pieprzem i schłodzić, przykryć.
Przed podaniem zupy, każdy przegrzebek pokroić poziomo na 3 rundy i osuszyć.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na dużym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sear przegrzebki aż złoty kolor, 20 do 30 sekund z każdej strony, i doprawić solą.
Podawać zupę z cukinią ułożoną w środku, zwieńczoną przegrzebkami.
* Cukinię Julienned można ugotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.