Cukinia i marchew a Scapece
Cukinia i marchewka, których wymaga ok. 8 godzin i 40 minut od początku do końca. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 168 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jeśli masz sól i pieprz, liście bazylii, cukinię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Cukinia i marchew a Scapece, Cukinia " a scapece "(pikantna smażona cukinia), oraz Marynowane warzywa: Verdure in Scapece.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać 1/3 szklanki oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, dodaj cukinię i smaż na złoty kolor, około 2 minut z każdej strony. Za pomocą szczelinowej łyżki przenieś smażoną cukinię do naczynia do pieczenia.
Obficie posypać solą i pieprzem.
Posypać połowę czosnku, bazylii i liści mięty na cukinii.
Dodaj pozostały olej do patelni.
Dodaj marchew do gorącego oleju i saute aż złoty, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś smażone marchewki do naczynia z cukinii.
Obficie posypać solą i pieprzem.
Posypać pozostałym czosnkiem, bazylią i liśćmi mięty.
Skropić octu na mieszaninę warzyw i wrzucić delikatnie do herbu. Schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć i zamarynować w lodówce na noc. Przed podaniem pozostawić warzywa do temperatury pokojowej.
Przenieś szkaplerz na talerz.
Podawać z chlebem, rybą lub kurczakiem.