Cukinia i kukurydza pirackie łodzie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj cukinii i pirackich Łodzi kukurydzianych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,35 zł za porcję. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory winogronowe, liście kolendry, pomidory dojrzewające w winorośli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cukinia Łodzie, Cukinia Łodzie, oraz Cukinia Łodzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Łodzie: doprowadzić średni rondel z osoloną wodą do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać cukinię i gotować przez 3 minuty, aż lekko zmięknie.
Wyjąć cukinię i odstawić do ostygnięcia. Ostrożnie wyjąć wnętrze połówek cukinii małą łyżeczką. Zarezerwuj połówki rdzeni i wnętrza dla wypełnienia łodzi.
Nadzienie: rozgrzej średnią, ciężką patelnię saute na średnim ogniu.
Dodać boczek i gotować przez 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś boczek na papierowy ręcznik wyłożony płytką.
Usuń wszystkie, ale 2 1/2 łyżki kapieli z boczku z patelni.
Dodać cebulę i gotować do przezroczystego.
Dodaj zarezerwowane nadzienie z cukinii i kostki cukinii i gotować przez 1 minutę.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać kukurydzę, kolendra, pomidor i mieszać od czasu do czasu, aż cukinia jest miękka, o 5 protokół. Wymieszać z boczkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj pomidora, kukurydzę, pokrojoną w kostkę cukinię i zarezerwowany miąższ cukinii i mieszaj od czasu do czasu, aż cukinia będzie miękka, o 5 protokół. Wymieszać z kolendrą i boczkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Maszty: na każdy szaszłyk nawlecz 2 pomidory koktajlowe i polem cukinii. i kawałek zielonej cebuli.
Napełnij łodzie cukinii nadzieniem i włóż maszt na końcu każdej łodzi. Ułóż łodzie na talerzu i podawaj.