Cukinia gotowana na parze z sezamem
Cukinia gotowana na parze w sezamie to bezglutenowa, bezmleczna, wegetariańska dieta laktoowowa i zgodna z dietą FODMAP potrawa na 2 porcje. Ta przystawka ma 67 kalorii , 2 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Za 57 centów za porcję przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukinię, sos sojowy, nasiona sezamu i kilka innych składników, możesz ją przygotować. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo słaba (ale nadal możliwa do poprawy). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Duszona wieprzowina w pięciu smakach po chińsku, z korzeniem lotosu i gotowaną na parze juką , Chiński flan na parze i Włoskie karczochy na parze .
Instrukcje
Cukinię przekrój wzdłuż na pół, a następnie na plasterki o grubości 1,25 cm.
Umieść w koszyku do gotowania na parze; umieść w małym rondlu nad 2,5 cm wody. Doprowadź do wrzenia; przykryj i gotuj na parze przez 5-7 minut lub do miękkości.
Tymczasem w małej misce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, nasiona sezamu, sos sojowy, sól i pieprz.
Przełóż cukinię do miski, polej mieszanką sezamową i wymieszaj.