Cukinia "frytki" z cytryną Aioli
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać cukinię "frytki" z cytryny Aioli spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 126 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 8615 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udać się do sklepu i odebrać majonez, parmezan, pkt. shake ' N bake chicken coating mix, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zapiekane frytki ze szparagami z ziołami cytrynowymi Aioli, Panko Crusted cukinia z cytrynowo-czosnkowym Aioli, oraz Chrupiące cytrynowe Parmezany Chipsy z cukinii z bazylią Aioli.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°.
Cukinię pokroić w poprzek na pół, a następnie każdy kawałek pokroić w 1/4 cala-grube zapałkowe pałeczki.
Dodać ser do masy do wytrząsarki; delikatnie wstrząsnąć, aby połączyć.
Jajko ubić w średniej misce do wymieszania.
Dodać cukinię, partiami, do jajka; wrzucić, aż równomiernie pokryte. Użyj szczypiec, aby dodać 1/4 cukinii do mieszaniny powlekającej w torbie do wytrząsarki; Zamknij torbę, a następnie wstrząśnij, aby równomiernie pokryć cukinię.
Rozłóż na obramowanej blachy do pieczenia spryskane sprayem do gotowania. Powtórzyć z pozostałą cukinią.
Piec 12 do 13 min. lub aż cukinia będzie złotobrązowa, zmieniając się po 7 min. W międzyczasie wymieszaj pozostałe składniki aż do wymieszania.
Podawać kije cukinii z mieszanką majonezu.