Cukinia Frittata
Cukinia Frittatan jest wegetariańska danie główne. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,41 USD za porcję. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mąkę, mak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę pełnoziarnistą można zastosować to danie główne z Ciasteczka owsiane i korzenne z rodzynkami Rumowymi z mąką pełnoziarnistą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), Cukinia Frittata, oraz Cukinia Frittata.
Instrukcje
Cukinię wymieszać z mąką. Na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania, smażyć cukinię w oleju, aż będzie krucha i lekko rumiana.
W dużej misce ubić białka, jajka, ser ricotta, 1/4 szklanki sera cheddar, jogurt, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Wymieszać z cukinią.
Przeniesienie do 9-in. talerz ciasta pokryty sprayem do gotowania.
Posypać makiem i pozostałym serem cheddar.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub aż nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Odstawić na 5 minut przed cięciem.